Watergewenning - puppy zwemmen

“Elke hond kan zwemmen” is iets wat we vaak horen. Maar niets is minder waar, niet elke hond kan zwemmen. Heeft jouw hond nog nooit gezwommen of heeft hij watervrees? Dan is watergewenning zeker iets om te proberen. We creëren een ideale setting met verwarmd water, zwemvest en begeleiding van een gediplomeerd therapeut in het water zodat het een aangename ervaring is voor uw hond. In tegenstelling tot een vijver, waar het water koud en vervuild is en waar er geen toezicht is op de fysiek van jouw hond. Denk maar aan verkramte spieren, verkeerde zwemtechniek waardoor oa. rugproblemen ontstaan.

     

Tijdens een sessie watergewenning gaat de therapeut mee in het water om jouw hond te begeleiden. Met een rustige aanpak laten we jouw hond wennen aan het water en wordt er gekeken of hij een goede zwemtechniek heeft. Zo vermijd je blessures, angst en trauma’s en leert uw hond op een correcte manier zwemmen zodat die optimaal voorbereid is op zwempartijtjes aan zee, in een vijver, een rivier of in de tuin. U, als eigenaar, wordt mee betrokken bij het motiveren om er een plezierige ervaring van te maken voor jouw hond, vanaf de zijlijn weliswaar.

 

 

Hoe ziet zo’n sessie eruit? We starten met het afspoelen van de poten onder de douche en het aanpassen van een zwemvest. Daarna gaat de therapeut met jouw hond in het water. Heeft uw hond een (waterproof) lievelingsspeeltje, neem dit dan zeker mee! Vertrouwd speelgoed kan helpen bij het geruststellen. Na de zwempartij, sluiten we af met een deugddoende massage in de jacuzzi. Dit hele gebeuren duurt 30 min.

 

 

Heb je een puppy? Kom zeker eens langs voor het puppyzwemmen. Het gezegde “Jong geleerd, is oud gedaan” klopt zeker in het geval van honden. Op een speelse manier wordt zwemmen aangeleerd, en steeds onder begeleiding van een therapeut. Na enkele zwemlesjes heeft jouw pup het zwemmen al helemaal onder de knie en heeft er geniet van de jaren die komen. Je kan met je puppy starten vanaf de leeftijd van 12 weken.

Ramsdonk

De Beughemlaan 34B

015 63 32 06

Meer info
Grimbergen

Lagesteenweg 73

02 793 00 33

Meer info
Fysiofit Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

015 63 32 06

Meer info
Nieuws

Flexadin voor uw kat

Lees meer

Watergewenning - puppy zwemmen

Lees meer

Wijziging wet op privacy in database van uw dier!

Lees meer

Epilepsie bij uw huisdier

Lees meer

Blijven bewegen tijdens Covid

Lees meer

Safety Lights

Lees meer

Light Anthemis voeding

Heeft uw hond zich tijdens Corona een beetje laten gaan (net zoals sommige baasjes :P)? Kampt uw hond met overgewicht of heeft hij de neiging om te verzwaren? Dan hebben wij voor u dé oplossing!

Lees meer

Assistente Lotte nu ook hondentrainer

Worstel je met bepaalde zaken omtrent de opvoeding van jouw hond?

Lees meer

Wat is Giardia?

Een Giardia infectie kan een waterige, zachte, soms wisselende diarree veroorzaken bij alle diersoorten en wordt dan giardiose genoemd. 

Lees meer

Rauw vlees voor uw huisdier?

Steeds vaker voeren eigenaars rauw vlees aan hond en kat met als argument dat dit meer natuurlijke voeding zou zijn.

Lees meer

RapidSTATUS™ TiterTest™

Sinds kort hebben we nieuwe testen om bij uw hond de titer te bepalen. Deze test heeft een aantal voordelen, zo is deze veel sneller, makkelijker in gebruik en geeft het een zeer betrouwbare uitslag.

Lees meer

Mentale stimulatie

Mentale stimulatie van uw huisdier is even belangrijk als voldoende beweging.

Lees meer

Hondensnoepjes

Deskundige hondentrainers zijn het erover eens dat het geven van snoepjes, snacks of tussendoortjes een effectief en passend trainingsmiddel is, en een geweldige manier om uw hond te belonen in een taal die hij begrijpt.

Maar wist u ook dat snoepjes belangrijk zijn om de band tussen u en uw viervoeter te versterken?

Lees meer

Zijn de oren van uw huisdier gezond?

U heeft er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar weet u of de oren van uw huisdier gezond zijn?
Een gezond oor is een wit-rozig proper oor, dat niet ruikt.

Lees meer

Laparoscopische sterilisatie

Voor een sterilisatie is altijd een operatie nodig. Bij een sterilisatie wordt de hond onvruchtbaar gemaakt door het verwijderen van de eierstokken. 

Lees meer

Fysio-Fit: Back on Track en Perfect Fit harnas

Onze Perfect-Fit harnassen en de Back on Track materialen!

Lees meer

Angst voor de dierenarts? Enkele tips!

Een groot deel van onze patiëntjes komt vrolijk de praktijk binnen getrippeld, maar sommige hebben toch wat last van stress of zijn wat angstig.

Lees meer

Kennelhoest: onschuldig of niet?

Heeft u al gehoord van kennelhoest?

Lees meer