Nieuwsbrief Maart

Beste diereneigenaar,

Ontdek in deze nieuwsbrief de laatste nieuwtjes van onze dierenartsenpraktijken en van onze fysiotherapiepraktijk. 
Maart is bij Anthemis de maand van de tanden!

Veel leesplezier!
Het Anthemis-teamMaart is maand van de tanden


Deze maand leggen we bij DAC Anthemis de focus op een gezonde mond- en tandhygiëne. Een slechte adem bij jouw hond of kat is niet normaal, het wijst vaak op een ontsteking!

Hieronder een overzicht van wat we deze maand allemaal aanbieden (gratis gebitscontrole, korting op detartratie, korting op tandverzorgingsproducten).

1. Gratis gebitscontrole
Hoe proper en gezond is het gebit van uw hond of kat? Net als bij mensen dient ook het gebit van uw huisdier dagelijks verzorgd te worden om tandplak en tandsteen te voorkomen. Wanneer het tandplak zich te veel opstapelt kan dit enkel nog door detartratie verwijderd worden. De meeste honden en katten dienen tijdens hun leven enkele keren gedetartreerd te worden.
Twijfelt u over de algemene gezondheidstoestand van het gebit van uw hond of kat? Kom tijdens de maand maartgratis langs in één van onze 3 praktijken (Kapelle o/d Bos - Grimbergen - Wolvertem). Een dierenarts kijkt graag even het gebit van uw huisdier na.

Let op! Enkel het nakijken van het gebit van uw huisdier is gratis tijdens deze maand! Indien u andere vragen heeft, zal er uiteraard wel een gewone consultatie aangerekend worden. U kan voor de gratis gebitscontrole zowel tijdens de vrije raadplegingen langskomen als buiten de vrije raadplegingen maar dan na afspraak!

Melktanden


dubbele hoektand hond

We zien soms bij puppy's dat de melktanden nog niet vanzelf uitgevallen zijn, maar dat de nieuwe tanden wel reeds aan het doorgroeien zijn. Meestal gaat het dan om de zogenaamde "dubbele" hoektanden. Bij de meeste puppy's vallen de melktanden vanzelf uit. Is uw puppy 6 maanden of ouder en zijn de dubbele hoektanden of andere melktanden nog steeds aanwezig? Dan kunnen deze best verwijderd worden door een dierenarts.

2. Korting op detartratie
Werd er door één van onze dierenartsen aangeraden om een detartratie te laten doen? Dan hebben we goed nieuws! Want tijdens de hele maand maart geniet u van 10% korting op de detartratie van uw hond of kat.

Hoe gaat het in zijn werk?
U neemt  telefonisch contact op met één van onze 3 praktijken en maakt een afspraak voor detartratie. Uw brengt uw hond of kat 's morgens tussen 8u en 9u nuchter binnen in de praktijk. De dierenarts zorgt dat uw huisdier terug een proper, wit en vooral gezond gebit heeft. Enkele uren later (namiddag), zodra uw huisdier terug volledig wakker is, krijgt u een telefoontje van één van onze assistentes om te laten weten dat u hem of haar terug mag komen ophalen. 

Uit de praktijk gegrepen: 
Dit is een voor en na foto van een detartratie van een hond bij ons in de praktijk. Het resultaat: terug mooie witte en vooral tandsteenvrije tanden, geen stinkende adem meer, geen ontsteking meer, ... een proper en gezond gebit!


detartratie voor & na


3. Korting op alle tandverzorgingsproducten
Omdat wij het belangrijk vinden dat uw huisdier een gezond gebit heeft, geven wij deze maand ook 10% korting op alle tandverzorgingsproducten. 

  1. Kauwsticks (verschillende soorten efficiënte en caloriearme kauwsticks voor honden, snoepjes voor katten)
  2. Tandenborstel & Tandpasta (zowel voor honden als katten)
  3. Stomodine (nieuw product in ons aanbod: versterkt tandvlees en vertraagt vorming van tandplak)
  4. Hill's TD voeding (deze voeding voor honden en katten is specifiek samengesteld om tandproblemen te voorkomen/vertragen. Aarzel niet om staaltjes te vragen zodat u eerst kan uittesten of uw huisdier het graag eet)

tandproducten

 
 


SeniorprofielWegens succes wordt het seniorprofiel verlengd tijdens de maand maart. Dit wil zeggen dat honden en katten die 7 jaar of ouder zijn, ook deze maand nog kunnen genieten van een kortingstarief op een consultatie met bloedname en algemeen bloedonderzoek


Vlooien, teken, ontworming... De beestjes zijn terug!


De koudste dagen lijken weer voorbij. Het mooie weer brengt helaas ook de parasieten terug met zich mee. Denk er dus zeker aan om jullie huisdieren terug preventief te beschermen tegen vlooien en teken. Er bestaan verschillende producten hiervoor. Pipetten (maandelijks), tabletten (3 maanden), of halsbanden (7 maanden).

We raden aan om jullie huisdieren om de 3 maanden te ontwormen. Is het al langer geleden dat u uw hond of kat heeft ontwormd? Dan is het nu het ideale moment om dit nog eens te doen. Zo kunnen ze gezond en volledig parasietvrij de lente in!Vergeet uw kippen en konijnen niet!

Ook kippen en konijnen kunnen last hebben van ziektes en parasieten.
We raden aan om ook jullie kippen enkele keren per jaar te ontwormen. Dit kan heel eenvoudig door een poeder te mengen in hun drinkwater.

Konijnen zijn dan weer vatbaar voor ziektes die o.a. overgedragen worden door stekende insecten of door in contact te komen met andere (wilde) konijnen. We raden aan om na te kijken als jullie konijntjes goed gevaccineerd zijn. Aarzel niet om contact te nemen indien u hieraan twijfelt.

Om de konijntjes te beschermen tegen myiasis (maden), kan u maandelijks een spray aanbrengen op het konijn. Het gaat de vliegen niet weghouden van bij uw konijnen, maar het gaat er wel voor zorgen dat de vliegen eitjes en maden zich niet gaan nestelen. Om volledig veilig te zijn voor de dodelijke ziekte RHD2 (die door stekende insecten overgedragen wordt) raden we wel nog steeds aan om ze te laten vaccineren.

kip konijn
 Wat? Een Blog?

Het is waar, wij hebben een topjob! 
Omdat wij dagelijks deel uitmaken van zoveel mooie verhalen, hebben wij besloten om maandelijks zo'n prachtig verhaal uit onze praktijk met jullie te delen in de vorm van een blog. Zo krijgen jullie niet alleen een beter zicht op het reilen en zeilen van onze praktijken, maar  kunnen wij onze vreugde en liefde ook met jullie delen.

Februari was de maand van de senior. In dat kader hebben wij het verhaal van Ghust voor jullie uitgeschreven. Een labrador van 11 jaar, die een prachtig parcours heeft afgelegd. Dit dankzij gemotiveerde baasjes en dankzij een goede samenwerking tussen DAC Anthemis & Fysio-Fit. 


ghust labrador voor en na

De blog vind je onderaan de startpagina van onze website.

Klik hier om het volledige verhaal van de lieve Ghust te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fysio-Fit

Bij Fysio-Fit zijn wij volop aan het werken aan een nieuwe website. We hopen jullie met de nieuwe website goed te kunnen informeren over wat Fysio-Fit doet, waarvoor wij staan, waarvoor u bij ons terechtkan, kortom waarmee wij uw kat of hond kunnen helpen. Om u een zo goed mogelijk beeld te geven, zal dit alles worden aangevuld met foto's en filmpjes van succesverhalen uit de praktijk.

We houden jullie op de hoogte zodra de nieuwe website online staat!

 

Spoedgevallen DAC Anthemis 24/24 en 7/7  bereikbaar!
Kapelle-op-den-Bos Veldstraat 10  015/63.32.06
Grimbergen Lagesteenweg 73  02/793.00.33
Wolvertem Stationsstraat 12A  0473/18 44 17
Fysio-Fit Lagesteenweg 73  0483/54.28.20

Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

015 63 32 06

Meer info
Grimbergen

Lagesteenweg 73

02 793 00 33

Meer info
Fysiofit Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

0483 54 28 20

Meer info
Wolvertem

Stationsstraat 12A

0473 18 44 17

Meer info
Nieuws

Nieuwsbrief November

De onderwerpen van deze maand zijn: Val op in het donker, stressvrij naar en in onze praktijk, korting op Anthemis-voeding, senioravond hond, blog over oorontstekingen, Perfect Fit Harnassen en acupunctuur. Veel leesplezier!

Lees meer

Anthemis-voeding!

Vanaf heden verkopen we in onze beide praktijken onze eigen Anthemis-voeding!

Lees meer

RHD-2 bij konijntjes! Belangrijk!

Het RHD2 virus dat plotse sterfte bij konijntjes veroorzaakt doet nog steeds de ronde.

Lees meer