Nieuwsbrief November

Val op in het donker
Het is herfst en binnenkort ook terug winter. De dagen worden korter dus zullen ook onze huisdieren vaker in het donker op stap gaan. Veiligheid boven alles! We raden daarom aan om niet alleen uzelf, maar ook uw huisdieren te laten opvallen in het donker. We hopen zo op minder ongevallen. In onze praktijken bieden we verschillende accessoires aan die hierbij kunnen helpen.

Led-halsband voor honden
Een lichtgevende kleurige halsband om veilig in het donker te gaan wandelen? Het bestaat en is in onze praktijken verkrijgbaar.
De led-halsband bestaat in verschillende kleuren. Spring gerust eens binnen met uw hond om ze te passen!

Reflecterende leiband voor honden
Een extra halsband aandoen aan uw hond is geen optie? Dan is deze mooie reflecterende leiband een goed alternatief! Zorg er voor dat u en uw hond meer zichtbaard zijn en ga zo veilig op stap met uw lieve viervoeter.

Fluo bandana
Wat dacht u van een fluo-sjaaltje voor uw hond? Het is leuk en zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker!
De sjaaltjes zijn enkel beschikbaar in 1 standaard maat waardoor het voornamelijk past bij kleine en middelgrote honden.

?Ga hip en vooral veilig op stap!

Seresto reflectoren
Draagt uw kat of hond een Seresto-halsband tegen vlooien en teken? Vraag aan de balie voor gratis reflectoren! Ze zijn speciaal ontworpen en passen enkel op de Seresto-halsband. Super handig zeker voor katten die graag s' avonds en 's nachts op stap gaan.

val op in het donker

Stressvrij naar en in onze praktijk
Een groot deel van onze patiëntjes komt vrolijk de praktijk binnen getrippeld. Helaas zijn er ook enkele die toch wat last hebben van stress of wat angstig zijn. We spenderen in onze praktijken veel tijd en aandacht aan het zo stressvrij mogelijk te maken van uw dierenartsenbezoek.
 
Enkele tips voor uw volgend bezoekje:

Thuis, voor uw bezoek
  • Haal de transportbak van uw kat niet enkel boven op het moment dat u naar de dierenarts moet vertrekken. Plaats de transportbak op een zichtbare plaats voor uw kat en leg er een dekentje in. Als uw kat graag in zijn bakje ligt, zal uw kat het transportbakje niet meteen met stress associëren. Hij zal dan ook rustiger aankomen op de praktijk.
  • Neemt u uw hond wel eens mee in de auto om te gaan wandelen op locatie of om naar een hondenweide te gaan? Of gebruikt u de auto enkel en alleen om naar de dierenarts te gaan? Indien het laatste het geval is, gaat uw hond de auto aan een minder plezierig en vooral stressvol moment koppelen. We raden dus aan om uw hond gewoon te maken aan een autorit door hier iets leuks aan te koppelen bv een fijne wandeling.
  • Heeft u een hond die bang is of veel stress heeft? Spring gerust af en toe ook eens binnen in de praktijk. Gewoon om iets aan de balie te kopen of neem even plaats in de wachtzaal (u kan ook gewoon een tasje koffie komen drinken) en vertrek na enkele minuten terug naar huis. Uw hond leert zo dat er niet steeds iets "slecht" of pijnlijk volgt wanneer hij de praktijk binnen komt. De collega's zullen hem ook wel vertroetelen met een voorzichtig aaitje en een snoepje.
In de wachtzaal
  • Zowel in Grimbergen als in Ramsdonk hebben we een aparte honden- en kattenwachtzaal
  • Voor honden die onrustig zijn raden we aan om even te komen aanmelden aan de balie en daarna buiten te wachten. Dit is voor de onrustige hond zelf minder stresserend en zo blijven de andere dieren in de wachtzaal ook rustiger.
  • Katten kunnen op de speciaal voorziene kattenparking wachten. Katten zitten graag hoog, plaats de transportkooi op de voorziene plaats zo kunnen ze daar rustig hun beurt afwachten. Bij angstige katten raden we aan om een handdoek of deken over de kooi te plaatsen. Vraag zeker aan de balie voor een dekentje indien er geen voor handen moesten zijn.
  • Hou honden aan de leiband en katten in hun transportbakjes. Andere patiënten en hun baasjes zouden namelijk stress kunnen krijgen door het zien van loslopende dieren.
En het belangrijkste: blijf zelf ook rustig! Dieren voelen hun baasjes goed aan. Indien u zelf gestresseerd of gehaast bent, zullen ze zich ook lastiger voelen en gedragen. Indien u zelf rustig blijft en aangeeft dat alles in orde is, zal u merken dat uw dier zelf ook rustiger zal zijn.


Korting op Anthemisvoeding!

anthemis voeding

Tijdens de maand november geniet u van 10% korting op alle zakken Anthemis voeding, klein of groot, kat of hond.
Ook als u via onze webshop bestelt, geniet u van deze korting!


Bij aankoop van 2 grote zakken van 15kg, ontvangt u een voedingstrommel om de voeding langer en droog te kunnen bewaren. Dit zolang de voorraad strekt!

We herhalen graag nog eens dat Anthemis voeding meer dan 50% vlees bevat, graanvrij is en enkel uit natuurlijke producten bestaat (geen smaakversterkers). Verder ondersteunt de voeding het verteringsstelsel, de gewrichten en zorgt het voor een mooie, minder doffe vacht. Bovendien is de voeding ontwikkeld door dierenartsen zelf en wordt de voeding in België geproduceerd! Senioravond Hond: 26 november 2019
Daar is hij dan, onze eerste senioravond! Noteer alvast dinsdag 26 november 2019 in uw agenda. De avond zal doorgaan in onze praktijk in Ramsdonk (De Beughemlaan 34B) en zal starten om 19u. Het is een informatieve avond bedoeld voor alle eigenaars van honden die 7 jaar of ouder zijn. Net zoals bij mensen, krijgen honden vanaf een bepaalde leeftijd oudersdomkwaaltjes. Tijdens deze avond willen wij u graag meer informatie geven over wat deze kwaaltjes kunnen zijn, over de symptomen waar u moet op letten en over wat u (thuis) kan doen om uw senior zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wilt u er graag bij zijn? Schrijf u in via deze link (inschrijven verplicht).

Blog: Een oorontsteking, niet zo banaal als het lijkt !oren hond

Deze maand geven we graag wat extra informatie over oorontstekingen. Hier bestaan namelijk nog heel wat taboe's en onduidelijkheden over. Lees er meer over in 
onze blog van deze maand. 

 

Fysio-Fit: Perfect Fit Harnassen

Heeft u onze nieuwe modelhond al gezien?!  We noemen hem Fons. Hij is het "perfecte" model voor het Perfect Fit harnas.

perfect fit harnas

Deze harnassen zijn speciaal ontworpen om een volledige bewegingsvrijheid te garanderen: geen druk op de nek en de hals, de voorpoten zijn volledig vrij waardoor er een normale wandel-looppas is. 

Veel eigenaars zijn zich er niet van bewust dat de meeste harnassen een negatief effect hebben op het bewegingsstelsel van de hond. De meeste tuigjes die momenteel op de markt zijn, zien er vaak leuk of stoer uit maar sommige veroorzaken op gevoelige delen een druk, pijn of blessures. 

harnas
Daarom is het zeer belangrijk om een goed en passend harnas aan te schaffen.
Een Y-vormig harnas is het enige harnas dat ontworpen is om het lichaam van je hond te beschermen. 

De prijzen variëren tussen 45 en 65 euro afhankelijk van de maat.

Heeft u interesse? Neem even contact op om een afspraak te maken voor het passen. Zo kunnen we de juiste maat van harnas voor uw hond bepalen en kan u ook de kleur kiezen. Want enkel als het Perfect Fit Harnas perfect past, heeft het zijn nut.

Fysio-Fit: Acupunctuur


Vanaf nu kan u ook een afspraak maken voor een acupunctuur-sessie. Hierdoor biedt FYSIO-FIT nog een extra dienst aan om uw huisdier fitter en gezonder te maken.

Acupunctuur versterkt de natuurlijke eigenschap van het lichaam om pijn onder controle te brengen en zichzelf te genezen.

Mail gerust naar info@fysio-fit.be indien u vragen hebt of een afspraak wenst te maken.

Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

015 63 32 06

Meer info
Grimbergen

Lagesteenweg 73

02 793 00 33

Meer info
Fysiofit Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

0483 54 28 20

Meer info
Wolvertem

Stationsstraat 12A

0473 18 44 17

Meer info
Nieuws

Nieuwsbrief November

De onderwerpen van deze maand zijn: Val op in het donker, stressvrij naar en in onze praktijk, korting op Anthemis-voeding, senioravond hond, blog over oorontstekingen, Perfect Fit Harnassen en acupunctuur. Veel leesplezier!

Lees meer

Anthemis-voeding!

Vanaf heden verkopen we in onze beide praktijken onze eigen Anthemis-voeding!

Lees meer

RHD-2 bij konijntjes! Belangrijk!

Het RHD2 virus dat plotse sterfte bij konijntjes veroorzaakt doet nog steeds de ronde.

Lees meer