Mentale stimulatie

Mentale stimulatie
Mentale stimulatie van uw huisdier is even belangrijk als voldoende beweging. Voor een hond bv is een kwartier mentale stimulatie even vermoeiend als een uur gaan wandelen. Katten die binnen leven hebben vaak minder beweging dan katten die buiten gaan. Ook het jachtinstinct van binnenhuiskatten wordt weinig of niet bevredigd. Konijnen die geen soortgenoten hebben gaan zich ook vervelen en eenzaam voelen.

Hieronder een aantal tips om uw huisdieren mentaal te stimuleren. Omdat een dier dat voldoende beweging heeft en zich ook mentaal goed voelt, een langere levensverwachting heeft!

  • - Leer uw hond, kat of konijn nieuwe trucjes. Want niet alleen honden kunnen zitten, springen, rollen, … voor een snoepje. Uiteraard vraagt dit de nodige tijd en discipline. Toch zal u merken dat dit niet alleen leuk is, maar dat u er ook de band tussen u en uw huisdier mee zal versterken.

 

  • - Geef het eten van uw huisdier niet steeds in een voederkom maar probeer het eens op een leukere, meer actieve en meer stimulerende manier. Wat dacht u van een voederbal voor katten, een Kong of een snuffelmat voor honden of een groenten slinger voor het konijn? Of draai het eens om, de snuffelmat voor de kat en de voederbal voor het konijn of de hond. Het kan allemaal!
Verkrijgbaar in je wasplaats wink Verkrijgbaar bij Anthemis! Verkrijgbaar bij Anthemis!

 

  • - U kan bij ons ook altijd terecht voor de gewone snoepjes houders zoals deze. Ook hiermee kan uw hond zich een tijdje bezig houden en vermaken.

 

  • - Katten die binnen leven hebben nood aan een stimulerende omgeving. Dit zorgt er voor dat ze actiever zullen zijn maar ook dat ze gelukkiger zullen zijn. Om volledig kat te kunnen zijn, hebben ze nood aan krabplaatsen, verstop plaatsen, speeltjes maar ook klimplaatsen. Katten houden er namelijk van om vanop een hoogte alles te kunnen observeren. Hoe creëer ik een stimulerende omgeving voor mijn kat? Enkele tips vind je hier.

 

Ramsdonk

De Beughemlaan 34B

015 63 32 06

Meer info
Grimbergen

Lagesteenweg 73

02 793 00 33

Meer info
Fysiofit Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

015 63 32 06

Meer info
Nieuws

Flexadin voor uw kat

Lees meer

Watergewenning - puppy zwemmen

Lees meer

Wijziging wet op privacy in database van uw dier!

Lees meer

Epilepsie bij uw huisdier

Lees meer

Blijven bewegen tijdens Covid

Lees meer

Safety Lights

Lees meer

Light Anthemis voeding

Heeft uw hond zich tijdens Corona een beetje laten gaan (net zoals sommige baasjes :P)? Kampt uw hond met overgewicht of heeft hij de neiging om te verzwaren? Dan hebben wij voor u dé oplossing!

Lees meer

Assistente Lotte nu ook hondentrainer

Worstel je met bepaalde zaken omtrent de opvoeding van jouw hond?

Lees meer

Wat is Giardia?

Een Giardia infectie kan een waterige, zachte, soms wisselende diarree veroorzaken bij alle diersoorten en wordt dan giardiose genoemd. 

Lees meer

Rauw vlees voor uw huisdier?

Steeds vaker voeren eigenaars rauw vlees aan hond en kat met als argument dat dit meer natuurlijke voeding zou zijn.

Lees meer

RapidSTATUS™ TiterTest™

Sinds kort hebben we nieuwe testen om bij uw hond de titer te bepalen. Deze test heeft een aantal voordelen, zo is deze veel sneller, makkelijker in gebruik en geeft het een zeer betrouwbare uitslag.

Lees meer

Mentale stimulatie

Mentale stimulatie van uw huisdier is even belangrijk als voldoende beweging.

Lees meer

Hondensnoepjes

Deskundige hondentrainers zijn het erover eens dat het geven van snoepjes, snacks of tussendoortjes een effectief en passend trainingsmiddel is, en een geweldige manier om uw hond te belonen in een taal die hij begrijpt.

Maar wist u ook dat snoepjes belangrijk zijn om de band tussen u en uw viervoeter te versterken?

Lees meer

Zijn de oren van uw huisdier gezond?

U heeft er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar weet u of de oren van uw huisdier gezond zijn?
Een gezond oor is een wit-rozig proper oor, dat niet ruikt.

Lees meer

Laparoscopische sterilisatie

Voor een sterilisatie is altijd een operatie nodig. Bij een sterilisatie wordt de hond onvruchtbaar gemaakt door het verwijderen van de eierstokken. 

Lees meer

Fysio-Fit: Back on Track en Perfect Fit harnas

Onze Perfect-Fit harnassen en de Back on Track materialen!

Lees meer

Angst voor de dierenarts? Enkele tips!

Een groot deel van onze patiëntjes komt vrolijk de praktijk binnen getrippeld, maar sommige hebben toch wat last van stress of zijn wat angstig.

Lees meer

Kennelhoest: onschuldig of niet?

Heeft u al gehoord van kennelhoest?

Lees meer