Angst voor de dierenarts? Enkele tips!


Een groot deel van onze patiëntjes komt vrolijk de praktijk binnen getrippeld, maar sommige hebben toch wat last van stress of zijn wat angstig. We geven u graag enkele tips om het dierenartsenbezoekje wat aangenamer te maken voor dier en baasje!
Het is voor de dieren gezonder en aangenamer om zonder stress door de dierenarts onderzocht te kunnen worden en dierenartsen kunnen op hun beurt een dier dat zich op zijn gemak voelt beter en makkelijker onderzoeken. 


Onze tips:

  • Leer uw pup of kitten de praktijk kennen, je kan niet vroeg genoeg beginnen! Spring eens binnen, zonder dat uw dier ziek is of een spuitje hoeft te krijgen. We kunnen uw huisdier eens wegen, hen een snoepje en een aaitje geven, wat met hen spelen, ... zo leren ze onze praktijk en collega's op een leuke manier kennen. Best maakt u hiervoor wel even een afspraakje met de balie-assistente.
  • Maak hen gewoon aan handelingen en aanrakingen: kijk geregeld de oortjes en oogjes na, voel eens aan hun pootjes en aan hun buik, kijk naar hun tandjes, ... dit zijn handelingen die een dierenarts zal doen. Als ze dit kennen krijgen ze minder stress wanneer de dierenarts deze handelingen uitvoert bij hen.
  • Vervoer: haal de transportbak van de kat niet enkel boven om hem naar de dierenarts te vervoeren. Je kan beter de transportbak al enkele dagen voor uw dierenartsenbezoek uitzetten met bv een dekentje in. Zo kan uw kat reeds wennen aan de transportkooi. Honden kan je dan weer best gewoon maken aan een autorit. Koppel bv eens een leuke wandeling aan een autorit. Zo associeert uw hond de auto niet enkel met een bezoek aan de dierenarts.
  • Blijf zelf rustig: dieren voelen onze stress. We raden u daarom aan om zelf rustig te blijven voor en tijdens het bezoekje aan de dierenarts. Ga ook niet overhaast te werk om uw huisdier in de auto of transportkooi te plaatsen. Doe dit om een kalme manier en neem er uw tijd voor. 
  • In de wachtkamer en bij de dierenarts: het wachten in de wachtzaal kan ook voor heel wat stress zorgen bij uw huisdier. Ze krijgen namelijk heel wat prikkels van geuren, lawaai, drukte, ... We raden aan om katten op een rustige plek te zetten in de wachtzaal, liefst uit de buurt van honden of andere dieren. In Grimbergen en Ramsdonk zijn aparte kattenwachtzalen voorzien.
    Honden houdt u steeds aan de leiband. U mag uw hond zeker geruststellen maar wees niet te overbeschermend, dit kan een omgekeerd effect hebben.

Ramsdonk

De Beughemlaan 34B

015 63 32 06

Meer info




Grimbergen

Lagesteenweg 73

02 793 00 33

Meer info




Fysiofit Ramsdonk

De Beughemlaan 34A

015 63 32 06

Meer info




Nieuws

Flexadin voor uw kat

Lees meer

Watergewenning - puppy zwemmen

Lees meer

Wijziging wet op privacy in database van uw dier!

Lees meer

Epilepsie bij uw huisdier

Lees meer

Blijven bewegen tijdens Covid

Lees meer

Safety Lights

Lees meer

Light Anthemis voeding

Heeft uw hond zich tijdens Corona een beetje laten gaan (net zoals sommige baasjes :P)? Kampt uw hond met overgewicht of heeft hij de neiging om te verzwaren? Dan hebben wij voor u dé oplossing!

Lees meer

Assistente Lotte nu ook hondentrainer

Worstel je met bepaalde zaken omtrent de opvoeding van jouw hond?

Lees meer

Wat is Giardia?

Een Giardia infectie kan een waterige, zachte, soms wisselende diarree veroorzaken bij alle diersoorten en wordt dan giardiose genoemd. 

Lees meer

Rauw vlees voor uw huisdier?

Steeds vaker voeren eigenaars rauw vlees aan hond en kat met als argument dat dit meer natuurlijke voeding zou zijn.

Lees meer

RapidSTATUS™ TiterTest™

Sinds kort hebben we nieuwe testen om bij uw hond de titer te bepalen. Deze test heeft een aantal voordelen, zo is deze veel sneller, makkelijker in gebruik en geeft het een zeer betrouwbare uitslag.

Lees meer

Mentale stimulatie

Mentale stimulatie van uw huisdier is even belangrijk als voldoende beweging.

Lees meer

Hondensnoepjes

Deskundige hondentrainers zijn het erover eens dat het geven van snoepjes, snacks of tussendoortjes een effectief en passend trainingsmiddel is, en een geweldige manier om uw hond te belonen in een taal die hij begrijpt.

Maar wist u ook dat snoepjes belangrijk zijn om de band tussen u en uw viervoeter te versterken?

Lees meer

Zijn de oren van uw huisdier gezond?

U heeft er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar weet u of de oren van uw huisdier gezond zijn?
Een gezond oor is een wit-rozig proper oor, dat niet ruikt.

Lees meer

Laparoscopische sterilisatie

Voor een sterilisatie is altijd een operatie nodig. Bij een sterilisatie wordt de hond onvruchtbaar gemaakt door het verwijderen van de eierstokken. 

Lees meer

Fysio-Fit: Back on Track en Perfect Fit harnas

Onze Perfect-Fit harnassen en de Back on Track materialen!

Lees meer

Angst voor de dierenarts? Enkele tips!

Een groot deel van onze patiëntjes komt vrolijk de praktijk binnen getrippeld, maar sommige hebben toch wat last van stress of zijn wat angstig.

Lees meer

Kennelhoest: onschuldig of niet?

Heeft u al gehoord van kennelhoest?

Lees meer