RapidSTATUS™ TiterTest™

Sinds kort hebben we nieuwe testen om bij uw hond de titer te bepalen. Deze test heeft een aantal voordelen, zo is deze veel sneller, makkelijker in gebruik en geeft het een zeer betrouwbare uitslag.

 

Als hondeneigenaar wil je niet dat je geliefde viervoeter besmettelijke en dodelijke ziektes oploopt en hierdoor andere honden kan besmetten.

 

Om dit te voorkomen is het verstandig om je hond te laten vaccineren (volgens de bijsluiters van vaccins mag dit alleen bij gezonde dieren) en ga je ervan uit dat het dier hierdoor beschermd is.

 

Helaas is dit niet altijd het geval. Een enting slaat, om wat voor reden dan ook, niet altijd aan en het komt dan ook regelmatig voor dat een hond ondanks deze enting ernstig ziek wordt of overlijdt.

 

Bij een titerbepaling met de RapidSTATUS™ TiterTest™ worden antistoffen getest in het bloed van de hond tegen de belangrijkste ziekten waartegen een hond wordt gevaccineerd.
 

Op welke ziekten kunnen we testen?
- Parvo
- Hondenziekte (distemper of ziekte van Carré)
- CAV-2: biedt ook bescherming tegen CAV-1 (infectieuze hepatitis).
 

Een titerbepaling is zinvol voor alle honden!
- Pups: om het juiste moment van vaccinatie te bepalen zodat er dan effectief gevaccineerd kan worden.
- Gevaccineerde honden: vanaf 3 weken na elke vaccinatie, kan er een titerbepaling worden uitgevoerd ter controle of deze daadwerkelijk effectief is geweest.
- In het vaccinatieschema voor alle honden om te zien of een (her)vaccinatie nodig is.
- Fokteven: laat ruim voor de dekking een titerbepaling uitvoeren om te zien of de teef antistoffen heeft. Als dit het geval is dan is de kans groot dat de pups deze antistoffen via de biestmelk binnenkrijgen en hierdoor maternaal beschermd zijn. Als de teef geen antistoffen heeft, kan ze nog voor de dekking worden gevaccineerd.
- Honden met een onbekende vaccinatiestatus zoals bijvoorbeeld honden uit het buitenland, honden die gevonden worden en naarhet asiel gaan enz.
- Bepalen of honden in contact zijn geweest met een ziekte of deze hebben opgelopen.
- Honden die bijwerkingen hebben gehad op een eerdere vaccinatie (bijvoorbeeld een allergische reactie).
- Zieke honden of honden die medicijnen gebruiken die het immuunsysteem onderdrukken.
- Oude honden.


 
Wil je graag weten of je hond goed beschermd is? Maak dan een afspraak voor de TiterTest