Mentale stimulatie

Mentale stimulatie
Mentale stimulatie van uw huisdier is even belangrijk als voldoende beweging. Voor een hond bv is een kwartier mentale stimulatie even vermoeiend als een uur gaan wandelen. Katten die binnen leven hebben vaak minder beweging dan katten die buiten gaan. Ook het jachtinstinct van binnenhuiskatten wordt weinig of niet bevredigd. Konijnen die geen soortgenoten hebben gaan zich ook vervelen en eenzaam voelen.

Hieronder een aantal tips om uw huisdieren mentaal te stimuleren. Omdat een dier dat voldoende beweging heeft en zich ook mentaal goed voelt, een langere levensverwachting heeft!

  • - Leer uw hond, kat of konijn nieuwe trucjes. Want niet alleen honden kunnen zitten, springen, rollen, … voor een snoepje. Uiteraard vraagt dit de nodige tijd en discipline. Toch zal u merken dat dit niet alleen leuk is, maar dat u er ook de band tussen u en uw huisdier mee zal versterken.

 

  • - Geef het eten van uw huisdier niet steeds in een voederkom maar probeer het eens op een leukere, meer actieve en meer stimulerende manier. Wat dacht u van een voederbal voor katten, een Kong of een snuffelmat voor honden of een groenten slinger voor het konijn? Of draai het eens om, de snuffelmat voor de kat en de voederbal voor het konijn of de hond. Het kan allemaal!
Verkrijgbaar in je wasplaats wink Verkrijgbaar bij Anthemis! Verkrijgbaar bij Anthemis!

 

  • - U kan bij ons ook altijd terecht voor de gewone snoepjes houders zoals deze. Ook hiermee kan uw hond zich een tijdje bezig houden en vermaken.

 

  • - Katten die binnen leven hebben nood aan een stimulerende omgeving. Dit zorgt er voor dat ze actiever zullen zijn maar ook dat ze gelukkiger zullen zijn. Om volledig kat te kunnen zijn, hebben ze nood aan krabplaatsen, verstop plaatsen, speeltjes maar ook klimplaatsen. Katten houden er namelijk van om vanop een hoogte alles te kunnen observeren. Hoe creëer ik een stimulerende omgeving voor mijn kat? Enkele tips vind je hier.