Hondensnoepjes

Deskundige hondentrainers vinden dat het geven van snoepjes, snacks of tussendoortjes een geweldige manier is om uw hond te belonen in een taal die hij begrijpt. Het is ook effectief en passend als trainingsmiddel.

Snoepjes zijn ook belangrijk om de band tussen u en uw viervoeter te versterken. Honden zijn sociale wezens, net als wij. We tonen onze liefde en genegenheid door het delen van eten en spullen met een ander, net als hen. 

 

Snoepjes op de juiste plek op het juiste moment.

Het is verstandig om uw hond op onverwachte momenten te verrassen.  Zorg dus dat u bij het geven van snoepjes eens afwijkt van uw bekende, dagelijkse routine. Elk moment van de dag is een gelegenheid om uw band te versterken. Uw hond moet leren dat elk moment dat hij met u deelt een positieve ervaring is. Dit kan door de heerlijke tussendoortjes te geven wanneer jullie samen op de bank liggen of wanneer u thuis komt van uw werk. Wanneer u de tussendoortjes op een willekeurig moment geeft gedurende de dag let u er best op dat u het bedelen niet beloont. Geef best ook geen menselijke etenswaren want deze kunnen schadelijk zijn voor uw hond.

 

Het belonen van goed gedrag.

Gaat u trainen? Geef het snoepje dan altijd direct nadat hij iets goed heeft gedaan, of u nu thuis bent of in het park of in de stad. Zo beloont u gewenst gedrag in iedere omgeving zodat hij dit gedrag overal gaat vertonen. Sterk geurende tussendoortjes zijn het beste voor een training. Door de heerlijke geur krijgt hij een positieve associatie met de nieuwe vaardigheid en dit versterkt weer het resultaat van de training.

 

Help uw hond wennen.

Gaat u naar een nieuwe plek? Bijvoorbeeld de dierenartsenpraktijk of een nieuw huis? Gebruik dan de snoepjes om hem op zijn gemak te stellen. Geef hem ook aandacht als beloning en praat zachtjes en lief zodat uw stem de beloning is.

 

Opgelet voor valkuilen.

Als we dan op veel plaatsen tijdens verschillende situaties snoepjes gaan geven kan het al eens gebeuren dat u hem een snoepje geeft als u aan een tafel zit. Probeer dit te voorkomen anders leert u hem misschien om elke keer als u aan tafel gaat, te bedelen. Denk altijd goed na over de situatie voordat u een tussendoortje geeft en pas op voor deze valkuilen bij de training. U zult in het begin misschien goed op moeten letten, maar na een tijdje gaat het vanzelf.

 

Rustig gedrag belonen

Let erop dat u uw hond alleen tussendoortjes geeft als hij zich rustig gedraagt. Als hij blaft of tegen u opspringt om een snoepje te krijgen, zal dit gedrag gestimuleerd worden door de beloning.

 

Pas op! Verschillende soorten snoepjes

Wanneer u een hond mee laat snoepen van de tussendoortjes die u eet, of ongezonde dierensnacks geeft, stopt u zijn maag misschien vol met ongezonde vetten, suiker, smaakstoffen of te veel zout, allemaal ingrediënten die tot spijsverterings- of meer ernstige problemen kunnen leiden. Let dan zeker op voor bepaalde etenswaren voor de mens die giftig zijn voor honden, vooral chocolade en alles dat uien, rozijnen of cafeïne bevat.

Let dus goed op want te veel of verkeerde snacks kunnen een zeer negatieve invloed hebben op het gewicht en de algemene gezondheid van uw hond. Obesitas bij honden is een ernstig gezondheidsprobleem het kan zelfs de levensduur van uw hond verkorten en zijn kwaliteit van leven verminderen! Zorg dat uw hond gezonde snoepjes en snacks krijgt zodat hij niet aankomt of, als hij moet afvallen, toch zijn streefgewicht bereikt.

 

Wist u hoe ongezond sommige populaire tussendoortjes zijn? We geven het jullie graag mee:

Hou er rekening mee dat een hond van 15 kg 854 kcal per dag mag krijgen tegenover 2000 kcal/dag voor een gemiddelde volwassene van 165cm.

Geeft u je hond 28 g kaas dan staat dit gelijk met 1 hamburger

Geeft u 1 koekje dan zijn dat 2 bolletjes roomijs

Geeft u 2 plakjes salami dan geeft u eigenlijk al 4 koekjes

Geeft u 1 dental stick dan komt dit overeen met 1 chocoladereep

Wees bewust van wat u geeft zodat we overgewicht of algemene gezondheidsproblemen kunnen voorkomen!

De beste snoepjes voor uw hond zijn deze die gezond zijn en niet te veel calorieën bevatten. Om te trainen kan u best ook zeer smakelijke hapjes nemen die hij met smaak opsmikkelt. Kies zo veel mogelijk voor natuurlijke ingrediënten (u mag ook de ingrediëntenlijst controleren). Niet alle snoepjes zijn hetzelfde: sommige zijn niet alleen lekker, maar kunnen belangrijke voordelen voor de gezondheid opleveren.

 

En wat is de grootste beloning?

Wanneer u dus niet alleen de juiste snoepjes kiest maar ook de juiste tijd en plek om te belonen helpt u de onderlinge band te versterken, stimuleert u goed gedrag en helpt u uw geliefde hond zijn hele leven lang gezond te blijven.

 

Als dat de grootste beloning niet is!

Voor ieder wat wils! Al deze treats zijn verkrijgbaar in onze praktijken.

 

Dit zijn onze snoepjes van Hills:

- Soft Baked: De enige "zachte" snoepjes binnen het gamma. 

 

HypoAllergenic: oude bekende die eindelijk terug zijn! Speciaal voor honden met voedselallergieënen om de huidfunctie te ondersteunen. Hill's™ Hypoallergenic hondensnacks zijn een belangrijke aanvulling voor honden die Prescription Diet™ d/d™, z/d™, i/d™, i/d™ Sensitive en Derm Defense™ hondenvoeding of Science Plan™ Sensitive Stomach & Skin krijgen.

 

Dental Care: Reinigt de tanden, want een gezond gebit is belangrijk!

 

Healthy Weight: de metabolic snoepjes in een nieuw jasje. Goed voor iedere hond, maar specifiek ook voor honden die op hun lijn letten. De snoepjes passen in het Metabolic-dieet, ze ondersteunen namelijk gewichtsverlies en gewichtsbehoud.

 

Healty Mobility: Bevordert een gezonde mobiliteit van uw hond. 

 

 

 

Nog meer lekkere koekjes maar dan van Specific:

De Specific Hypoallergenic Treats CT-HY zijn traktaties voor allergische honden van elke leeftijd. De snack bevat gehydroliseerd zalmeiwit. Door hydrolyse breekt het eiwit in kleine stukjes, waardoor het te klein is om een allergische reactie bij de hond uit te lokken. Het tussendoortje is ook geschikt voor honden met spijsverteringsproblemen en voor de gezonde hond die wat lekkers verdient.

 

Specific Healthy Treats is een gezonde snack voor de hond. Voor honden van kleinere rassen en puppy's zijn er Mini Treats. Een gezond alternatief voor 'snacks'. Zeer smakelijk en geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden. Lage energie inhoud vanwege weinig vet en veel vezels. Op basis van hoogwaardige ingrediënten. Daardoor zeer goed verteerbaar. Specific Healthy Treats kunnen zonder problemen gegeven worden als aanvulling op de dagelijkse voeding. De Treats zijn geschikt te geven tijdens een periode van gewichtsreductie en helpen bij overgewicht. Specific Healthy Treats zijn geschikt voor honden met diabetes mellitus vanwege het gehalte complexe koolhydraten en het hoge vezelgehalte (deze bevorderen een geleidelijk vrijkomen van gluocose).

 

 

De lekkere snack van Sanimed:

Skin Sensitive Functional Treats van Sanimed zijn lekkere snacks voor honden met atopie en voedselallergie. Deze snoepjes bevatten een hoge concentratie omega 3-vetzuren die de huid en vacht ondersteunen. De Functional Treats zijn geschikt voor honden vanaf 14 weken.

 

 

Trainingssnack van Royal Canin:

De Royal Canin Educ Trainingssnack voor honden is een ideale gezonde snack of beloning voor tijdens het trainen.

- Weinig calorieën
- Helpt cellen en weefsels beschermen
- Ondersteunt de darmflora