30/01/2020
Nieuwigheden bij Anthemis in 2020

Er wordt gezegd dat heel de maand januari telt om mensen een gelukkig nieuw jaar te wensen. Dus bij deze: Wij van Dierenartsencentrum Anthemis wensen u en uw diertjes een welgemeend gezond, liefdevol en gelukkig 2020 toe!

Sta me toe even terug te blikken op 2019.

Het was een druk jaar. Vooreerst gaf u ons massaal hernieuwd of nieuw vertrouwen om mee te mogen helpen zorgen voor uw trouwe vier- (of soms drie-)voeter. Dat deed enorm veel deugd.

Onze praktijk in Wolvertem ging open in februari, opnieuw een gemeente in onze regio die de toegankelijkheid voor onze klanten verbeterde. Sinds juli is dit ook de enige vestiging van onze praktijk die nog vrije spreekuren aanbiedt. We wilden daarmee de drempel die sommige mensen misschien ondervinden in Ramsdonk of Grimbergen  verlagen. De samenwerking met Stichting Maes voor het zwerfkatten-project van de gemeente Meise (net als het Kattenkabinet in Grimbergen) zorgde ook voor een stimulans en we ondersteunen deze VZW dan ook met onze diensten en acties.

De grootste uitdaging lag hem in de verhuis van onze hoofdpraktijk naar Ramsdonk. Dit pand  renoveren op 7 maanden tijd was een huzarenstukje dat letterlijk veel bloed, zweet en tranen heeft gekost. De uitgestrektheid van het pand zorgt voor rust, de inkleding zorgt ervoor dat we klaar zijn voor het nieuwe decennium en de innovatie zorgt ervoor dat we een nieuwe trend hebben gezet.

Dit alles heeft heel veel gevraagd van veel mensen, maar ondertussen konden we u en onze patiënten niet in de steek laten.

We zijn gelukkig dat we u ook in 2020 ten dienste kunnen staan met een gemotiveerd team.  Er zijn enkele nieuwe gezichten, maar zoals steeds is er gekeken naar kwalitatieve mensen. Het doet ons deugd om te merken dat de nieuwe mensen zich zo vlot hebben geïntegreerd en aanvaard werden door u.

We zijn het nieuwe jaar gestart met een nieuw klantenprogramma. De overgang en de integratie ervan binnen de praktijk was niet eenvoudig, maar gelukkig kregen we hiervoor de nodige ondersteuning van onze huis-IT’er Frank. Hij offerde zijn vakantie op om alles op tijd klaar te krijgen en ondersteunt ons nu ook nog om het programma op punt te krijgen.

Vanaf maart zal het ook mogelijk zijn om online afspraken te maken. Hierbij vinden we het belangrijk om nogmaals te vermelden dat u steeds de kans krijgt om een afspraak te maken met de dierenarts/fysiotherapeut van uw keuze. Uiteraard is niet elke dierenarts/fysiotherapeut constant ter beschikking op de door u gewenste locatie of tijdstip. Maar we proberen hier zoveel mogelijk in tegemoet te komen.

Verder blijft voor onze klanten nog steeds de 24/24 regeling tellen. Graag willen we daarbij vermelden dat deze dienst geldt voor spoedgevallen. Ook belangrijk hierbij is dat onze dierenarts van wacht niet op 2 of 3 locaties tegelijk kan aanwezig zijn, dus vragen we hiervoor ook wat flexibiliteit van uw kant. We zijn er graag voor uw dieren wanneer u zich zorgen maakt, we helpen elke patiënt in nood, binnen de grenzen van onze mogelijkheden.

 

 

Onze fysiotherapie-afdeling Fysio-Fit zal ook in 2020 nog extra diensten aanbieden. Zo zal het mogelijk zijn om acupunctuur te laten toepassen op uw huisdieren. Niet alleen voor revalidatie, maar ook wanneer u bepaalde organen op die manier wenst te ondersteunen. Dus het stopt niet alleen bij een oefenzaal, zwembad of jacuzzi. We bieden het hele plaatje aan.

We streven naar een betere dienstverlening en zullen ook meer variatie brengen in onze info-avonden. Zo kon u in november al een senior-avond en in januari een eerste kattenpraatjes-avond bijwonen. In februari volgt een avond van Fysio-Fit over opwarming en afkoelen bij (sport)honden. Uiteraard blijven onze tweemaandelijkse puppy-avonden ook op de planning staan. In het najaar plannen we nog andere thema’s, waarover u in de volgende nieuwsbrieven  meer info zal ontvangen.

Kortom, 2020 wordt opnieuw een boeiend jaar!

Maar onze slogan blijft vooral: “UW HUISDIER, ONZE ZORG”. Dus, wanneer u met een vraag zit of wanneer u over iets meer info wenst, vraag er gewoon naar bij onze assistentes of dierenartsen. We doen er allemaal samen alles aan om u te helpen. Elke dag opnieuw.Blog