31/03/2020
De genomen corona maatregelen op een rijtje

We willen graag nog eens onze maatregelen uitleggen aangaande de Corona/Covisd-19 crisis.

 

Zowel Dierenartsencentrum Anthemis als Fysio-Fit blijven hun diensten aanbieden tijdens deze periode.

 

Voor Dierenartsencentrum Anthemis houdt dit in:

 • Hoofdzakelijk de praktijken van Ramsdonk en Grimbergen zijn bemand met dierenartsen en assistentes. In Wolvertem zijn de vrije raadplegingen voorlopig afgeschaft, maar kunnen er in uiterste noodzaak ook consulten worden uitgevoerd.
   
 • U kan via e-mail of telefonisch afspraken maken voor dringende zaken en dringende ingrepen. Wij zullen samen met u beslissen of een consult/operatie nodig is.
   
 • Gelieve bij een gemaakte afspraak rekening te houden met het uur van de afspraak, aangezien we het niet toelaten dat er teveel personen in de 100 m² wachtzaal aanwezig zijn.
   
 • Gelieve de hieronder algemeen geldende Corona-regels te respecteren.


   
 • Er zijn steeds alco-gel, ontsmettende doekjes en handschoenen ter beschikking. Gelieve ook rekening te houden met de plexi-glazen aan de toog. Die dienen om nog extra bescherming te bieden tegen vochtpartikels.


   
 • Patiënten die binnengebracht worden voor operatie of hospitalisatie worden aan de assistente afgegeven aan de balie. Bezoeken in de hospitalisatie en aanwezigheid bij de anesthesie zijn bij deze ook niet verder toegelaten. Bij honden zullen we ook onze eigen leibanden voorzien.
   
 • Wanneer u langskomt voor een afspraak zal het vragenonderzoek al voorbereid worden door een assistente en eventueel de dierenarts in de wachtzaal. We proberen te voorkomen dat u in de consultatieruimte moet komen voor onze en uw veiligheid, vandaar dat zoveel mogelijk het verdere onderzoek door de dierenarts en de assistente gebeurt.
   
 • Medicatie en voeding wordt best op voorhand besteld, dan kunnen we de beschikbaarheid nagaan en alles tegen een afgesproken tijdstip voor u klaarleggen. U kan voor voeding, supplementen en andere zaken ook gebruik maken van onze webshop op onze website www.dierenartsencentrumanthemis.be . Bovendien ontvangt u bij deze bestellingen steeds een korting van 5% en een bevestigingsmail wanneer alles klaar ligt voor u. Medicatie en voeding kunnen ook aan huis geleverd worden wanneer u niet graag zelf naar de praktijk komt.
   
 • Onze praktijk in Ramsdonk is telefonisch bereikbaar tussen 9u en 19u. Onze praktijk in Grimbergen tussen 9u en 17u. De telefoon van Wolvertem is doorgeschakeld naar Ramsdonk. In Ramsdonk wordt gevraagd om vooraan te parkeren indien u langskomt voor de praktijk. Bij te grote drukte kan het zijn dat we u vragen om nog even te wachten in de wagen.
   
 • We vragen begrip voor eventuele wachttijden, aangezien we met minder mensen en in teams werken ( met andere woorden vaste dierenartsen gekoppeld aan vaste assistentes, zodat bij ziekte maar een beperkt aantal mensen hoeven thuis te blijven) en we trachten na elk consult alles zo grondig mogelijk te ontsmetten.

 

Voor Fysio-Fit houdt dit in:

 • Enkel noodzakelijke consulten gaan door, voornamelijk revalidatiepatiënten en neurologische patiënten. Indien u zelf vindt dat uw dier het goed doet, gelieve de afspraak te annuleren en ons te contacteren wanneer de maatregelen versoepelen. Indien u twijfelt, gelieve ons te contacteren.
   
 • Ook hydro-sessies gaan door indien de noodzaak daartoe bestaande is.
   
 • Hou rekening met de algemene voorwaarden qua hygiëne, zoals hierboven aangegeven.
   
 • U parkeert zich achteraan de praktijk (zie plannetje, wees wel voorzichtig, wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen) en wacht aan of in uw wagen tot de fysiotherapeut u komt halen. De ingang van de fysio zal dus de aparte ingang achteraan zijn.Dit doen we om de druk in de wachtzaal vooraan  te verlichten. Het kan zijn dat er hierdoor iets kortere consulten zullen doorgaan, maar op dit moment is 5 minuten kuiswerk voor u en voor ons meer lonend dan 5 minuten behandeling van uw dier.
   
 • Aangezien er geen assistente beschikbaar is voor de fysio zal de fysiotherapeut zelf de eventuele vervolgafspraken inplannen en met u afrekenen (mobiele bancontact zonder bewijsje).

 

Wij danken u voor uw begrip en hopen dat zowel wij als u gezond mogen blijven. De diertjes, laat die maar aan ons over. Uw huisdier, onze zorg!

 Blog